divendres, 24 de maig del 2019


Alumnes de 1r Curs del CFGS Màrqueting i Publicitat lliuren i exposen el seu ABP 
 "Crea la teva empresa"

Al començament del curs 2018/2019 es va presentar la idea als alumnes del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró la possibilitat de treballar algunes Unitats Formatives dels MP’s de Gestió Econòmica i Financera de l’Empresa i d’Investigació Comercial sobre la base de l’ABP (Aprenentatge Basat en Projectes_mètode d’ensenyança-aprenentatge on l’estudiant és el centre d'atenció i ha saber gestionar el seu aprenentatge, adquirint els seus coneixements, habilitats i actituds sobre la base de situacions reals, sent capaç d’analitzar i enfrontar-se als problemes de la mateixa manera que es fa a l’activitat professional).

Així es va presentar l’ABP “ Crea la teva empresa” com possibilitat de recerca de feina per compte pròpia, ja que per compte aliena és cada vegada més difícil i els alumnes han d’estar preparats per enfrontar-se a un món cada vegada més canviant i quina millor manera de fer-ho a partir de l’emprenedoria, és a dir, el repte que es va plantejar era la creació d’una empresa.
Van sortir 7 grups de treball, conformats aleatòriament i després d’aproximadament 7 mesos de feina ahir 23 de maig van a lliurar i donar a conèixer oralment el seu producte final.

Com els protagonistes són els alumnes no vull escriure res més, només agrair-les a tots els equips de treball per la feina feta i dir-les que continuen treballant, estudiant i formant-se com professionals i sobretot com bones persones. 

                                                                                          Estuardo Salazar
                                                                    Professor EcoFin i Inv Comercial

A continuació presento els grups de treball, nom del projecte i les seves opinions sobre l'ABP:

Grup de treball 01: “RANDOM OUTFITS” 

Conformat per: Gemma Duran, Alejandro Guerra, Andrea Martínez, Elisabet Roher i Pol Terricabras.
“Creiem que l’experiència de la creació d’una empresa en equip a l’escola, ha estat enriquidora i ens ha ajudat a entendre moltes coses a nivell empresarial.
Hem après a treballar en un equip que no es l’habitual per nosaltres i en el qual en un principi no ens sentíem a gust ja que no compaginàvem molt bé per què teníem pensaments i gustos molt diferents. D’aquesta manera, hem sàpiga gestionar les nostres emocions i aprendre a treballar en un grup “aleatori” així com ens podria passar a la vida laboral. Per tant, hem acabat cooperant entre els membres de l’equip, ajudant-nos, i a repartint-nos tasques equitativament per tal de fer el millor model de negoci possible.

També ens ha agradat aprendre temari d’una manera més amena i dinàmica, com es duu a terme aquest projecte durant tot el primer curs i el fet d’haver d’entregar lliuraments cada X temps, també ens ha ensenyat a saber gestionar-lo, a organitzar-nos i a portar-ho tot al dia.

Creiem que l’ABP ens servirà moltíssim com a base per el projecte final de cara a l’any vinent!”
                                                                                                Gemma Duran
 
Grup de treball 02: “ Servicio de limpieza forense”

Conformat per: Aleix-Roberto Corbera, Marta Heredia, Pedro Lumbreras i Ferran Xampeny
“En nuestra opinión este proyecto nos ha ayudado mucho para aprender y enfrentar las múltiples y dificultosos pasos a seguir para realizar el sueño de llevar a cabo una actividad comercial.

Han sido momentos de trabajo donde el esfuerzo y sacrificio por parte de todos los componentes del grupo ha dado unos maravillosos frutos.

Como en todos sitios, cada persona es un mundo, con sus cualidades y debilidades, hemos intentado potenciar todas nuestras fortalezas juntas e intentar potenciar nuestras debilidades para mejorar en todos los aspectos.

Hemos llegado a la conclusión de que todos juntos hemos sido uno y con mucho trabajo y horas hemos conseguido, en nuestra opinión, un trabajo muy elaborado.

Damos las gracias a nuestro profesor, Estuardo Salazar, por el voto de confianza de realizar esta tarea, de enseñarnos múltiples herramientas de gran utilidad como el “Canvas” y sobre todo, que nos repartiera el trabajo en entregas espaciadas durante el desarrollo del curso, ya qué ha sido mucho más fácil organizarnos y llevar a cabo esta tarea.

Para planes futuros, todavía no sabemos si el año que viene el grupo estará compuesto por los mismos integrantes, pero ha sido un placer formar este magnífico grupo donde hemos conocido un pedacito más de cada uno y ha sido una gran experiencia”

                                                                                 Pedro, Aleix, Marta y Ferran
Grup de treball 03: Happy Fooders

Conformat per: Beatriz Morlans, Víctor Aledo, Arnau Nicolau i Paula Palazón

“Después de haber llevado a cabo el proyecto y haberlo finalizado, podemos decir que como grupo hemos sabido adaptarnos el uno al otro y aportar la esencia de cada uno en él. Dada nuestra inexperiencia en este tipo de trabajos, hemos encontrado algunas dificultades para poder desarrollar algunas actividades, pero hemos sabido solucionarlo de forma equitativa, y la compenetración del equipo ha sido clave para que esto haya sido posible.

Hemos sabido también encontrar la forma de que cada miembro del proyecto pudiera realizar una función específica, así como encargarse de aquellas tareas en las que cada uno se sintiera más cómodo y se le dieran mejor. De esta manera también era más fácil para el resto ocuparse de su función y a la vez hemos aprendido de las habilidades de cada uno.

La experiencia ha sido muy positiva para todo el grupo, no hemos tenido problemas entre nosotros, en todo momento ha habido una buena comunicación, hemos coincidido en opiniones y toma de decisiones. Realmente ha sido muy fácil y agradable de trabajar todos juntos.

En cuanto a nuestro proyecto, estamos muy contentos del resultado, pues sabemos que aunque habrán cosas que se podrían mejorar, hemos puesto todo nuestro empeño y motivación en hacerlo lo mejor posible. Ha sido muy gratificante y a la vez enriquecedor investigar y procesar la idea de montar un negocio de cero y todos los pasos que conlleva.

Esperamos más adelante poder poner en práctica todos los conocimientos adquiridos y seguir mejorando"

                                                                              Paula, Arnau, Beatriz i Víctor
Grup de treball 04: Sweet Graf

Conformat per: Jordi Xandri, Xavier García, Pol Milà i Sergi Torrents

“La meva valoració és la següent: per una part molt positiva, he tocat temes que mai havia vist i hem après molt sobre com obrir una empresa i crear un projecte d'emprenedors. La temporització dels treballs a entregar i el volum de feina ha estat força correcte. La part que es podria dir negativa, però que a la realitat cap persopna a la seva vida professional pot escollir amb quin treballar, penso que és la formació dels grups de treball de manera aleatòria, ja que ha produït una descompensació a l'hora de realitzar el treball per diverses incompatibilitats i interessos.

                                                                                                    Jordi Xandri
Grup de treball 05: “ODEKKA App de moda”

Conformat per: Paula Palomo, Víctor Enrique, Laura Riera, Carles Zaera i Gerard Costa 
 
“Ha arribat el final del projecte i el valorem de manera positiva, ja que des del començament fins ara creiem que hem fet un gran canvi per part de tots nosaltres, com ja hem comentat a l’exposició cada integrant ha anat millorant de forma positiva i creiem que ha sortit un treball correcte , i curiosament voldríem seguir amb el projecte endavant i seguir donant més de nosaltres ja que la idea ens ha cridat molt l’atenció.
Pensem que el desenvolupament del projecte ens ha ajudat a créixer com a grup de treball i com persones, malgrat al començament pensaven que no ens sortiríem, però cadascú ha posat el seu gra de sorra i hagut un canvi d’abans fins ara. Volíem dir, també, que ha estat interessant tot el procés del projecte i satisfactori, ja que investigar com crear una empresa i com fer-la des de zero ha estat molt interessant i ens ha fet espavilar i també per a saber treballar en equip malgrat les nostres diferències.

Finalment, pensem que l’ABP és una bona iniciativa però que encara hi ha coses per millorar, com per exemple com posar-lo realment en marxa i creiem que seria bo continuar el curs següent.”

                                                                     Paula, Víctor, Laura, Carles i Gerard
Grup de treball 06: MINUS

Conformat per: Guillermo Martínez, Arnau La Plana, Olga Martorrell i Laia Pujol.

"Aquest projecte el vam començar a principis de curs quan cap dels membres del grup ens coneixem ni teniem coneixements de creació d’una empresa. A mida que han passat els dies hem anat assolint aquests coneixements i millorant mica en mica la el nostre projecte gràcies a les entregas que hem anat realitzant durant tot el temps que ha durat aquest projecte.

Un cop finalitzat estem satisfets d’haver pogut realitzar-lo ja que hem pogut aprendre diferents aspectes de la materia d’una forma més pràctica i considerem que és la millor manera ja que veient els diferents passos que s’ha de seguir i comprovant per pròpia mà les seves dificultats és com millor podem aprendre i trobar solucions.


Podem dir que no només hem après a crear una empresa sino també a tenir una coordinació i una compenetració entre els diferents membres del grup. 


En general estem molt contents d’haver pogut realitzar aquest projecte!!!                                                                                                                                   Laia Pujol
 
Grup de treball 07: “Dream Wedding”


Conformat per: Albert Ibanyes, Guillem, Judit Núñez, Eric Vilaprino, i Wilco Barranco
 
“La valoración que hacemos de nuestro proyecto de empresa es que a todos nosotros nos ha gustado realizarlo y formar parte de un equipo del cual no sabíamos nada del uno del otro, aspecto que la vida profesional es así de real.

También tenemos que decir que no ha sido fácil ya que en el camino ha habido dificultades, pero que entre todos hemos sabido solventarlo y una vez finalizado el proyecto nos hemos dado cuenta de que un equipo sin discutir no sería un equipo.

 
Hemos intentado dar todos lo mejor de nosotros, a veces para bien o a veces para mal, pero siempre hemos intentado hacerlo lo mejor posible para estar satisfechos con el trabajo hecho. Respecto al reparto de tareas sí que es cierto que a veces ha habido polémica ya que todos queríamos ir a la parte “fácil” pero también nos hemos dado cuenta de que lo fácil aburre y que lo difícil es una meta que si la superas te llena muchísimo más por dentro.


Estamos contentos de nuestro trabajo hecho, y de habernos conocido en los mejores y peores momentos como “empresa” y como ya hemos dicho anteriormente, todas nuestras entregas no han sido igual de buenas, pero sí que todas nos han servido para mejorar".

                                                                          Albert, Judit, Guillem, Eric i Wilco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada