divendres, 25 d’octubre del 2013

BUSINESS GAME AL TECNOCAMPUS

Avui dia 25 d'octubre els alumnes de Grau Superior de Gestió Comercial i Marketing juntament amb el d'Administració i Finances de la nostra Escola hem assistit al Tecnocampus de Mataró ha realitzar un Business game. 

Primer de tot, ens explicat sobre la teoria sobre les estratègies que utilitzen les empreses alhora de posar en marxa els seus negocis. Hem aprés, que no és el mateix  estratègia que tàctica, així que ens han explicat les seves diferències per tal de poder aplicar-les al joc. És a dir, la tàctica és saber el que s'ha de fer en el moment que hi ha alguna cosa a fer, mentre que l'estratègia consisteix en saber el que s'ha de fer quan no hi ha res a fer.

Hem aprés que alhora de planificar una estratègia, aquesta es dividirà en 3 processos: 

1) Quin és el meu punt de partida.
2) Què és el que vull aconseguir.
3) Com aconseguir-ho.

Durant l'aprenentatge d'aquestes premises, hem realitzat un petit joc on habiem d'analitzar la tria de les estratègies en aquest cas de dues pizzeries conegudes actualmente i una altra creada per nosaltres de com seria la perfecció d'acord amb les seves característiques (rapidesa, lliurament, varietat, qualitat....) Acabat tot això, ha arribat la part divertida!! Hem anat a jugar-hi al business game que consistia en què per parelles habíem de invertir, demanar prèstecs, adjudicar un preu els productes, comprar punts de venda, tot això contant que no podies tindre pèrdues en el teu actiu.

Naira Fernández 
Alumna del GS Gestió Comercial i Màrqueting

1 comentari:

  1. És la primera vegada que vaig assistir al seminari de Business Game al Tecnocampus i certament que em va agradar per diferents motius:

    - A la primera part del seminari es va parlar de diferents conceptes que veurem
    pròximament a classe com són el DAFO; objectius d'empresa; estratègia i
    tàctica...

    - Tots vam tenir molta paciència en la primera part del seminari per a explicar la
    teoria abans domençar el joc estràtegic i tàctic.

    - Tots els grups d'alumnes van tenir moltes ganes de guanyar el joc i va apareixer
    molta competitivat entre ells.

    - Gràcies a tots per assistir i especialment els guanyadors.


    David Pasarín

    ResponElimina