dimecres, 23 d’abril del 2014

CELEBRANT SANT JORDI

Avui 23 d'abril vam celebrar la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, com tots sabem, és una festa que amb els anys ha adquirit un to reivindicatiu de la cultura catalana, per això els carrers i balcons de les ciutats de Catalunya s’engalanen amb la senyera.

La celebració té la cultura i l’amor, que es representa amb el llibre i la rosa  com a elements protagonistes i professors i alumnes del CFGS de Gestió Comercial i Màrqueting per commerar aquest dia ens hem reunit al'aula polivalent de l''Escola Pia Santa Anna de Mataró per a lliurar els premis i premiar els guanyadors del primer concurs sobre:

  

CURTMETRATGES "CREATIVIDAD AL PODER Y A TOPE".

En aquest prrimer lliurament de premis hem tingut  com a invitats als alumnes del CFGS d'Administraciò i Finances_2n Curs i a tres exalumenes de l'Escola i del Cicle de Gestió Comercial i Màrqueting: a  en Xavier Gómez, el David Rangil i l'Àlex Huertas que ens van parlar dels seu records a la nostra Escola, del seu present i futur que es presenta amb il.lusió i optimisme.
Els tres protagonistes es troben treballant a Màrqueting i/o Vendes i continuen estudiant perquè segons diuen ells sense formació no hi ha cap futur.
Estem agraïts de les vostres paraules dirigides els nostres alumnes. 


Tots els premiats van rebre un llibre i un diploma per part de l'escola. 

Els premiats van ser:

Primer Premi:   Esteve Castell, David de Paz, Carlos de Viejo i Emilio Santilario

  










Segon Premi: Marc Cisa, Francesc Coll, Blai Sánchez i Edgar Serrano

 

Premi Àccesit. Marc Gaixas, Jaume Roviralta i Ricard Suñé



Per a tancar l'acte en Xavier Gómez va realitzar una breu demostració del seu art la màgia.

















I per rematar la bona Diada de Sant Jordi el grup d'alumnes format pel Francesc, Marc, Blai i Edgar van fer un aparador amb molt èxit amb la temàtica de la Diada de Sant Jordi.


 Gràcies per la vostra iniciativa

   A TOTES I TOTS MOLTES GRÀCIES I BONA DIADA DE SANT JORDI.


Estuardo Salazar i David Pasarín

divendres, 11 d’abril del 2014

Operación Palace; un tabú, una mentida i un cop d'estat.




El reportatge


El passat dia 23 de Febrer el periodista català Jordi Evole va fer un dels documentals més polèmics dels últims temps, “Operación Palace”. Operación Palace era un fals documental sobre el cop d'estat del 23-F espanyol de l'any 1981. En el fals documental Jordi Evole, va fer creure a tota espanya que la versió (o historia) que coneixíem (o creiem coneixer) era totalment falsa. Evole va fer creure a l'espectador que el cop d'estat va ser un muntatge del mateix estat, per tal d'anticipar-se a l'exercit, ja que durant la època de la transició es rumorejava que les tropes estaven disconformes amb el model d'estat democràtic i que hi hauria una altra revolució militar i civil. Durant més d'una hora es va anar implantant a la ment dels espectadors la idea que tot el que ens havien explicat sobre el 23-F i que la versió valida era la que ens estaven explicant personatges amb molta influència a l'estat, com per exemple, Iñaki Gabilondo. Un cop acabat el documental, es desmentia la veracitat del reportatge i tots els testimonis o col·laboradors assumien que durant més d'una hora ens havien explicat una versió dels fets totalment falsa. 

Molta gent va veure això com una broma de mal gust i un engany cap a l'espectador, però que volia aconseguir Jordi Evole? Gràcies a aquest documental Jordi Evole va poder demostrar que la influència que té la televisió sobre les nostres ments és molt gran i que no ens hem de creure tot el que ens diuen o sentim en els mitjans de comunicació. A més, va deixar una pregunta a l'aire...és el primer cop que no ens expliquen la veritat (o ens enganyen)? En resum, va agafar un tema fins ara tabú a l'estat espanyol i li va donar la volta, per fer veure que no tot el que sentim ha de ser verídic i que ninguna veritat es del tot certa, com va fer Orson Wells fa gairebé un segle.

Les preguntes


A continuació, se't plantejant quatre preguntes sobre aquest reportatge:

  1. Creus que el reportatge “Operación Palace” va generar una bona publicity tant per laSexta (cadena que va emetre el documental) com pel mateix Jordi Evole?
  2. Creus que els mitjans de comunicació adapten les notícies ,per tal de vendre més, depenent del públic al qual van dirigits segons el seu nivell social, econòmic, cultural, etc...?
  3. Creus que ha estat una acció de màrqueting per tal de generar publicity o realment ens volien introduir a la ment el valor de què “no ens hem de creure tot allò que sentim i em de saber seleccionar les fonts d'informació”?
  4. Creus que agafar temes “tabú” per fer accions de màrqueting és interessant o rentable per a les empreses? Quins perills té?

dijous, 10 d’abril del 2014

CONCURS CURTMETRATGES "CREATIVIDAD AL PODER Y A TOPE"


 El 9 d'abril del present any els alumnes del CFGS de Gestió Comercial i Màrqueting van presentar els seus curtmetratges del Primer Concurs sobre "CREATIVIDAD AL PODER Y A TOPE"

A l'acte van assistir professors i alumnes de diferentes cicles de l'escola, que van rebre les peces amb molta il·lusió,  interès i intusiasme.

Es van presentar 5 curtmetratges de molta creativitat i bon desenvolupament tècnic i so.

A continuació es mostren en petits resums l'objectiu dels treballs i els videos corresponents:

PRIMER CURT:  DIARI D'UN ADICTE A LA TECNOLOGIA


La idea del nostre curt va sortir mirant un vídeo sobre els adictes a les noves tecnologies a classe. Després de modelar i reflexionar sobre la idea, vam decidir enfocar-ho a les conseqüències que té en la vida d’aquella persona, i per conseqüent, a les persones del seu voltant.



Des del curt volem fer partícip a tot aquell que el vegi, del greu problema que la nostra generació té, i que cada vegada té més força. Esperem haver plasmat de manera acurada la nostra idea. 

Tots hem de lluitar contra aquest problema, des de l’escola, des del carrer i des de casa. Amics, familiars, coneguts, professors, tots. 

Gràcies i esperem que us agradi molt

Esteve castells, Carles del Viejo, David de Paz i Emilio Santilario 

El video és el següent:


SEGON CURT: "SIMPLEMENTE NO TE QUIERO"

La idea del nostre curtmetratge es va originar al cap d’un temps d’haver presentat el projecte ja que, va ser molt difícil escollir entre les propostes que teníem. Finalment, ens varem posar d’acord entre totes nosaltres i varem decidir un tema que ens sentíem reflectides les quatre.

El missatge que volem fer arribar amb aquest curt és la típica situació que es dóna entre noies que des de ben petites ens intenten “tapar els ulls” quan un noi, al qual et fa gràcia, t’ignora. Tot i així, les situacions que es presenten en el vídeo hem intentat fer-ho de manera humorística i carinyosament.

Com a membres del grup i amigues que som, ressaltem que ha estat una experiència molt gratificant i hem passat uns moments molt bons, que es sumen en aquest pas per l’Escola Pia Santa Anna de Mataró.

Agraïm el vostre interès i esperem que us agradi.

Ariadna Cucurell, Naiara Fernández, Cristina Garriga i Carla Noguera

El video és el següent:



TERCER CURT:  JA N'HI HA PROU !

La creació d’aquest curtmetratge va sortir d’una cosa quotidiana. El fet de anar cada dia a l’escola varem veure un cartell sobre les retallades i així varem desenvolupar aquest projecte.

Ens varem decidir per tractar aquest tema ja que és un tema que ens pot afectar personalment pel curs vinent, i perquè pensem que és un tema que tant pares, professors i estudiants no estan prou conscienciats del que això pot comportar en un futur no molt llunyà en el desenvolupament del nostre país, ja que l’educació és la base fonamental dels coneixements de la gent.

Moltes gràcies i desitgem que us agradi

Geogirna Garrell, Enric Clúa i Tomás García

El video és el següent:


QUART CURT:   CAMINS

A continuació us reproduirem el curtmetratge que hem fet per ensenyar-li a tothom que el vegi que simbolitza i/o significa la marca Escola Pia, des de el nostre punt de vista, ja que en formem part d'ella.

Per fer-ho em escollit fer un vídeo a partir de molts fets de la rutina de quatre alumnes de FP d'aquesta escola que amb el qual es mostra com és el seu dia a dia de cada un d'ells per arribar a l'escola.
Pensem, que és un temps que queda oblidat però que creiem important tenir-lo en compte. Sempre hem de recordar d'on venim per poder tirar endavant.

El que volem representar al cap i a la fi, és com diferents alumnes de diferents indrets s'han conegut a l'escola i gràcies a això s'ha format una amistat i un grup que en un futur, esperem no gaire llunyà, pugui dur a terme un projecte conjunt i, també, perdurar aquesta amistat que es crea entre molts de nosaltres.

En conclusió, l'idea d'aquest curt es fer entendre que anar a l'Escola Pia no és simplement estudiar, sinó que també es transmeten altres valors com créixer com a persona; passar-ho bé perquè ningú ha de venir descontent a l'escola; fer amistats i en alguns casos; trobar algú més que una simple amistat, etc...

Gràcies i esperem que gaudeixiu molt.

Marc Cisa, Blai Sánchez, Edgar Serrano i Francesc Coll

El video és el segúent:



CINQUÈ CURT:   ARA HO TINC MÉS CLAR

Aquest projecte de promoció fet pels estudiants del Grau Superior de Comerç i Màrqueting, neix després de fer una pluja d’idees. Tenia’m un objectiu, realitzar una campanya de promoció del nostre curs i alhora del nostre centre educatiu, l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. 

De la pluja d’idees en van sortir idees genials, i d’altres no tan genials o brillants. Així doncs ja tenia’m les dues coses que necessitàvem per posar-nos mans a l’obra, un objectiu i moltes idees, només calia triar quina era la bona. Com que no ens decidíem, vam prendre la decisió de combinar les dues idees més originals que vam trobar i combinar-les.

Qui vulgui conèixer quines són aquestes idees qui entri al següent enllaç que hi ha després de la següent foto.

Gràcies i esperem que us agradi molt.

Marc Gaixas, Jaume Roviralta i Ricard Suñé


El video es pot visualitzar el següent link::http://arahotincmesclar.wordpress.com




Estuardo Salazar i David Pasarín




















dissabte, 5 d’abril del 2014

CETEMMSA, UNA GRAN EMPRESA TECNOLOGICA


El miércoles 2 de abril el CFGS de Gestión Comercial-Marketing se desplazó a visitar una empresa muy tecnológica como es CETEMMSA.
Gracias a Vicenç Llobet, responsable Software Corporate y Consultor Technologies pudimos comprobar que CETEMMSA no es una empresa cualquiera. Se trata de una gran empresa que tiene su "Core Business" puesto en la innovación y en la tecnología como vanguardía.

Según Vicenç, una empresa innovadora es aquella que tiene un proceso de continuidad en su ADN que le hace crecer para asumir nuevos retos para beneficio de nuestra sociedad.
Escuchando a nuestro anfitrión nos dimos cuenta que es una persona motivada y preocupada por lo que hace, mirando el futuro hacia muy adelante y muy satisfecho y apasionado con el trabajo que realiza.

Durante la charla pudimos conocer la gran cantidad de proyectos en los que trabaja CETEMMSA para los diferentes sectores de la economía. Su portafolio de tecnología integrada es muy diversificado y amplio ya que está presente en todos los ámbitos, tales como alimentación, automoción, deporte, salud e incluso Defensa. También merece mención especial la creación de la etiqueta RFID para "Comercios Inteligintes" que permite una gestión de las referencias tanto en la sala de ventas como en almacén de manera más rápida y eficaz.
Viendo los ejemplos, gadgets y comentarios de Vicenç hubo momentos durante la charla que tuve la sensación de que me encontraba en un edificio de Inteligencia como, por ejemplo, los de la saga de James Bond.

Quien se atreve a decir ahora que en nuestro país no se desarrolla el I+D porque viendo CETEMMSA estaríamos pensando en una excepción y no es  este el caso.

Gracias Vicenç por mostrarnos una gran empresa tecnológica que desarrolla productos que hacen nuestra vida más fácil y segura.

David Pasarín